מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני קציצות > מתכון לחנוכה: לביבות תפוחי אדמה זוקיני ופרמזן ברוטב יוגורט

מתכון לחנוכה: לביבות תפוחי אדמה זוקיני ופרמזן ברוטב יוגורט

מתכון לחנוכה: לביבות תפוחי אדמה זוקיני ופרמזן ברוטב יוגורט

תיאור המתכון

מתכון לשבועות

מרכיבים

אופן ההכנה

מגרדים את הזוקיני בפומפיה גסה.
קולפים את תפוחי האדמה ומגרדים בפומפיה גסה.
מגרדים את הבצל בפומפיה גסה.
מניחים את הזוקיני, תפוחי האדמה והבצל במסננת וסוחטים את הנוזלים ככל שאפשר.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים, משתמשים ב-1/2 כוס קמח בהתחלה, מערבבים היטב, אם התערובת נוזלית מוסיפים עוד מעט קמח, התערובת צריכה להיות במרקם דייסה סמיכה.
מחממים 1/2 ס''מ שמן במחבת על להבה בינונית, מניחים כף גדולה תערובת בשמן, מוסיפים עוד 3-4 כפות לפי גודל המחבת, לא מצופפים.
מטגנים עד להשחמה קלה בלבד משני הצדדים, מקפידים על חום שמן לא גבוה במשך כל זמן הטיגון, הטיגון צריך להעשות לאט.
מוציאים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
מגישים חם או פושר עם רוטב יוגורט.


לרוטב יוגורט:
1 כוס יוגורט סמיך
1 כפית עלי נענע קצוצים דק
1 שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
פלפל שחור גרוס טרי
מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, שומרים במקרר, מוציאים 15 דקות לפני ההגשה.

הערות

המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef