פשטידת תרד
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון לשבועות
מרכיבים
אופן ההכנה
מקצצים בצל ומתגנים עם שמן זית, מוסיפים עלי תרד קצוצים.
ממליחים, מפלפלים.
כשהתערובת מצתמצמת - מסירים מהאש, מסננים מנוזלים, ושמים בצד.
לוקחים תבנית עגולה של עוגה מס' 24
פורסים את בצק העלים , חותכים שני עיגולים בגודל של תחתית התבנית.
תחתית אחת שמים בתוך התבנית, על התחתית שופכים את תערובת התרד ומיישרים, יוצרים 4 גומות בתרד ושופכים
בכל גומה ביצה.
מפזרים גבינה צהובה מגוררת, ומכסים בתחתית הבצק
השנייה. עם מזלג דוקרים את הבצק, ומורחים ביצה.
אופים בתנור בחום בינוני כ-שעה.
אחרי 40 דקות, מכבים את החום העליון, ומשאירים חום תחתון.
אפשר לאכול גם חם, וזה מאד טעים קר.
הערות
המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר