פשטידת ירק (חאגינה סבזי)
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון פרסי
מרכיבים
- הכלים הדרושים:
- מחבת רחבה וגדולה
- מחבת קטנה
- קערה קטנה
- קערה גדולה
- מסננת
- פומפייה
- המצרכים לעשר מנות:
- 6 ביצים
- רבע ק"ג תפוחי אדמה
- 3 בצלים
- 1 כוס שמן
- חבילה מכל אחד מהסוגים: כוסברה, פטרוזיליה, שמיר
- בצל ירוק
- תבלינים: כפית מלח, פילפל לבן, פילפל שחור, כורכום, מעט פפריקה חריפה
אופן ההכנה
מנקים היטב את כל הירקות, משרים בתוך קערת מים גדולה למשך כשעה. לאחר מכן שוטפים אותם מתחת למים זורמים עד שכל החול ייצא. מסננים במסננת, קוצצים את כל הירקות יחד עם הבצלים ועם הבצל הירוק, מחממים מחבת עם שמן חם ומטגנים את כל הירק יחד עם התבלינים. אחרי שזה מתקרר מעט, שופכים את מה שטיגנו לתוך קערה עמוקה, מוסיפים את הביצים, מערבבים לתערובת אחידה, מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים לתוך הקערה. מחממים שמן במחבת ועם מצקת לוקחים מתוך התערובת ומטגנים משני הצדדים. את הפשטידה אפשר להכין בעובי גדול יותר על מחבת קטנה יותר.
הערות
המתכון מתוך הספר ''ואהבתי לרעיי כמוני - סיפורה של נעימה תפילין מנשרי''