מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכונים להכנת פשטידות > פשטידת ירק (חאגינה סבזי)

פשטידת ירק (חאגינה סבזי)

פשטידת ירק (חאגינה סבזי)

תיאור המתכון

מתכון פרסי

מרכיבים

אופן ההכנה

מנקים היטב את כל הירקות, משרים בתוך קערת מים גדולה למשך כשעה. לאחר מכן שוטפים אותם מתחת למים זורמים עד שכל החול ייצא. מסננים במסננת, קוצצים את כל הירקות יחד עם הבצלים ועם הבצל הירוק, מחממים מחבת עם שמן חם ומטגנים את כל הירק יחד עם התבלינים. אחרי שזה מתקרר מעט, שופכים את מה שטיגנו לתוך קערה עמוקה, מוסיפים את הביצים, מערבבים לתערובת אחידה, מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים לתוך הקערה. מחממים שמן במחבת ועם מצקת לוקחים מתוך התערובת ומטגנים משני הצדדים. את הפשטידה אפשר להכין בעובי גדול יותר על מחבת קטנה יותר.

הערות

המתכון מתוך הספר ''ואהבתי לרעיי כמוני - סיפורה של נעימה תפילין מנשרי''