מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אורז פרסי

אורז פרסי

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לאורז פרסי ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת האורז:
בסיר עמוק משרים את האורז במים ובמלח לארבע-חמש שעות, כשהמטרה היא להפריד בין העמילן לאורז, הפרדה שגורמת לו לא להיות דביק.
את האורז שהשרינו שופכים לתוך מסננת גדולה מנירוסטה. בתוך הסיר העמוק מרתיחים מים, מכניסים לתוכם את האורז ומערבבים. אחרי כ-20 דקות שוב שופכים את האורז עם המים לתוך המסננת.
פורסים תפוחי אדמה לפרוסות עבות, שמים להתייבש לעשר דקות עם מעט מלח.
לוקחים את הסיר הרחב, שמים בו רבע כוס שמן, ועל זה כפית של כורכום ועל זה מניחים את פרוסות תפוחי האדמה. מחממים על אש גבוהה כעשר דקות. כשזה מקבל את הצבע השחום, מנמיכים את האש ושופכים על זה את האורז, שיכבה אחר שיכבה. אחרי שמסיימים לשים את האורז בסיר, מטפטפים על האורז רבע כוס שמן. שמים מגבת נקייה על סיר האורז, מכסים את הסיר עם המכסה וממשיכים לבשל על אש קטנה 20 דקות נוספות.
אחר-כך פותחים את המכסה, מרימים את המגבת ומשאירים את הסיר פתוח, לפני ההגשה, כעשר דקות.

אורז פרסי לבן עם טהה דיג (שיכבה תחתונה של תפוחי אדמה)

מכינים את האורז הלבן, כולל תפוחי האדמה, על פי המתכון הבסיסי.

מצרכים נוספים:
חצי כוס שמן רגיל או שמן זית

בינתיים שמים את הסיר השטוח על האש, עם שמן, כורכום וזעפרן ומניחים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה. מטגנים עד שמתקבל צבע שחום, מנמיכים את האש ושמים את האורז על תפוחי האדמה. ניתן להכין את התבשיל גם ללא תפוחי האדמה. במקרה כזה יש לשים שיכבה עבה של אורז על תחתית הסיר השטוח ולחכות עד שהאורז יקבל צבע חום.
שמים מגבת נקייה על הסיר ועליו מניחים את המכסה. לפי הטעם מתבלים את התבשיל בזעפרן, כמון או זרשק.

אורז עם צימוקים וגזר

מכינים את האורז הלבן על פי המתכון הבסיסי ומוסיפים בתחתית את פרוסות תפוחי האדמה, כמו במתכון הטהה דיג.

מצרכים נוספים:
200 ג' צימוקים
250 ג' גזר
4 שיני שום
חצי כוס שמן
תבלינים לפי הטעם (כורכום, כמון, מלח, זעפרן)

אופן ההכנה של הרוטב:
משרים את הצימוקים לשעה וחותכים את הגזר לקוביות. לוקחים מחבת, שמים רבע כוס שמן ועל זה את הצימוקים, קוביות הגזר, שיני השום והתבלינים. מטגנים במשך חמש דקות ושמים בצד.

המשך הכנת המתכון:
לוקחים את הסיר הרחב של האורז, שמים את רבע כוס השמן הנותר. בתוך השמן שמים כפית של כורכום, ועל זה את פרוסות תפוחי האדמה. נותנים לזה להזהיב, ואחר-כך מוסיפים את האורז המוכן, לסירוגין עם הרוטב: שיכבה אורז, שיכבה רוטב וחוזר חלילה. בסוף מטפטפים שוב רבע כוס שמן, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר במגבת נקייה וכך משאירים למשך 20 דקות.

הערה חשובה: ניתן להוסיף לאותו המתכון של האורז הלבן גם פול, או שקדים מקולפים קלויים וצימוקים עם זעפרן, או אורז עם מאש (עדשים), לוביה (צ'שן בולבולי – בגלל הנקודה השחורה על העדשים שהיא כמו העין של הבולבול).

הערות

המתכון מתוך הספר ''ואהבתי לרעיי כמוני - סיפורה של נעימה תפילין מנשרי''

תגובות

  1. אורז פרסי עינב יפה (23/10/2005 13:32:00)
    רצינו לדעת איך להוסיף את הלוביה
    (איך מכינים את הלוביה ומתי מוסיפים)
  2. חאלאס עם השמן - לימור (31/03/2006 13:56:00)
    לא פלא שכל אלה שמבשלות טוב נראות אההההה
    בקיצור אפשר עם הרבה פחות שמן
  3. תודה יעל (24/12/2006 13:56:00)
    תודה תודה תודה
    סוף סוף מישהו מגלה את הסוד
  4. תודה על המתכון שמעון אבוחצירא (12/09/2009 15:06:00)
    יצא לי טוב אני מעוניין בו מאוד והראיתי לחברים שלי