מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > קוסקוס

קוסקוס

קוסקוס

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקוסקוס ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

שמים חצי מכמות הסולת בקערה, מוסיפים מעט שמן ומים ומערבבים בתנועות סיבוביות עד לקבלת גושים . כמות המים משתנה מסולת לסולת ולכן קשה לכמת את המים. המרקם צריך להיות לא דביק ולא יבש- באמצע. אני שמה כבר בהתחלה מעט שמן על מנת לקבל מרקם קטיפתי לגרגירים

לאחר שהם מוכנים- מעבירים בר'רבל ישר לתוך הקסקס (סיר האידוי) עד תום

לעשות את אותו הדבר עם החצי ק"ג הנותר

לאחר שהמים רתחו בסיר התחתון שמים את סיר האידוי ומאדים למשך שעה וחצי

לאחר מכן- מוציאים את הקוסקוס לתוך קערה גדולה וחוזרים על תהליך הכנת הגרגירים ומוסיפים את השמן, המים והפעם גם מלח. אם רוצים קוסקוס לבן- משאירים כך. אם רוצים צהוב- מוסיפים כורכום בשלב הזה

מעבירים בר'רבל שוב ישר לתוך הקסקס ושוב לסיר האידוי למשך חצי שעה עד שעה. הגרגירים צריכים להיות נפוחים, אחד אחד וקטיפתיים

אופן הכנת המרק

מטגנים בשמן את רצועות הבצל ומוסיפים את חתיכות הבשר. מטגנים אותם כמה דקות עד להשחמה ומוסיפים מים עד שיכסו את הנתחים. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה

לאחר מכן מוסיפים את הירקות על פי הסדר הבא: הכרוב, הגזר, הלפת, הקישואים והדלעת. מעל הכל מוסיפים את הירק הקצוץ והתבלינים. מביאים לרתיחה ומורידים את האש לבישול איטי למשך שעה לפחות. בסוף הבישול אפשר להוסיף כמה עלי כוסברה טרי שתישאר ארומה נעימה בסיר

הערות

המרק תמיד טעים יותר למחרת היום כשכל הטעמים נספגו והתמזגו יחד


קישורים:
המתכון באדיבות אתר "קוסקוס"