נתחי פרגית עם תפוחי עץ ביין אדום, רימוני,ם סילאן ואגוזי מלך
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף איציק מזרחי ברק
שף ראשי קוזין פול אסנהאיים
מרכיבים
- 4 פרגיות ללא עצם חתוכות לקוביות
- 2 תפוח עץ גרנד מגולען חתוך לקוביות
- 1 רימון להוציא מהרימון את הגרעינים
- 2 כפות סילאן
- 50 גרם אגוזי מלך
- 1 מקל קינמון
- 1/2 כוס יין אדום יבש
- 1/2 כוס ציר עוף
- 1 כף רכז רימונים
- 1 כפית שמן קנולה
- 1 קורט מלח
- 1 קורט פלפל
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הפרגיות, משחימים משני הצדדים ומוציאים לתוך קערה. לתוך אותו סיר מוסיפים את תפוחי העץ, משחימים קלות, בוזקים את היין, הסילאן והקינמון ומצמצמים לכדי חצי. מתבלים לפי הצורך במלח ופלפל, מוסיפים את נוזל העוף ושוב מצמצמים לכחצי. מכניסים את הפרגיות לסיר יחד עם אגוזי המלך, בוזקים מעל את רכז הרימונים, מבשלים על אש נמוכה כחמש דקות.
מגישים לתוך קערה ומפזרים מלמעלה את גרעיני הרימון