ברקוקש

ברקוקש

תיאור המתכון

מתכון מרוקאי
ברקוקש למעשה הוא קוסקוס חלבי המבושל באופן הדומה לקוסקוס.

מרכיבים

אופן ההכנה

שמים בקערה 3 פעמים לסירוגין סולת ומים.
מערבבים היטב כל פעם ומכניסים את המים לסולת עד שיהיה לח וגושי.
כל סוג של סולת סופג כמות שונה של מים לכן אדגיש שהמרקם שצריך להתקבל הוא גושים גושים - להבדיל מהקוסקוס .
בסוף מוסיפים את הקמח לאט לאט וזאת על מנת להפריד בין הגושים ולהשאיר את הברקוקש במרקם של גושים - אחד אחד.

מרתיחים מים בסיר האידוי של הקוסקוס ומניחים את הברקוקש בקשקש העליון לאידוי .
לאחר הרתיחה- כאשר יוצאים אדים מהקשקש- מורידים קצת את האש להמשך אידוי של 20 דקות בערך תוך כדי עירבוב עדין מידי פעם.

לאחר האידוי מרתיחים בסיר רגיל כ- 4 כוסות מים, מוסיפים מלח לפי הטעם וכאשר המים רותחים מוסיפים את גושי הסולת המאודים לתוך המים , לבחוש היטב בעדינות ולאחר כרבע שעה - 20 דקות כאשר לא נשארים כמעט מים מוסיפים את החלב, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים את החמאה ובוחשים בעדינות.

הערות

לגיוון: יש האוכלים את הברקוקש מתוק -מוסיפים סוכר ואפילו מעט קינמון.


קישורים:
המתכון באדיבות אתר