טאנזיה
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון מרוקאי. רוטב מרוקאי \ תוספת לקוסקוס או אורז.
מתכון פשוט להכנה.
מרכיבים
- 2 בצלים גדולים
- 10 מגולענים- שזיפים יבשים
- 10 מישמישים יבשים
- 50 גר' שקדים קלופים פרוסים
- 50 גר' צנוברים
- 50 גר' צימוקים בהירים
- 50 גר' אגוזי מלך או פקאן קצוצים
- כפית כורכום
- כף סוכר חום
- 1/4 כוס שמן
- 1/2 כוס מים
- מלח ופלפל שחור- לפי טעם
אופן ההכנה
מטגנים בשמן את הבצלים הקצוצים.
לאחר שהשחימו מוסיפים את החומרים
לפי הסדר הכתוב כאשר בכל שלב
מערבבים תוך כדי טיגון כ- 2 דקות בכל
הוספה חדשה.
לאחר שכל החומרים יחד מוסיפים את התבלינים ומערבבים עוד כמה
דקות עד שהעיסה הומוגנית
ומוסיפים בזהירות את המים
( לא להיבהל זה קופץ)
ולאחר עוד 2 דקות עם המים מכבים את הגז
ומגישים חם על אורז לבן או על קוסקוס לבן.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:המתכון באדיבות אתר