זיתים ברוטב עגבניות
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון מרוקאי, משמש כמנה מלווה למנות ראשונות,
כמו כן ניתן להשתמש להכנת שקשוקה מרוקאית.
מרכיבים
- 350 גר' חרוזי זיתים ירוקים
- 1 כף פפריקה מתוקה איכותית
- 4 כפות שמן רגיל
- 400 גר' רסק גס מעגבניות משומרות כולל הנוזלים.
- 5 שיני שום גדולות פרוסות.
- 5 שיני שום מרוסקות.
- 1 כפית כמון טרי
- 1.5 כפות סוכר רגיל
- שתי פרוסות לימון משומר
- סחקא- סחוג מרוקאי לפי הטעם.אם רוצים חריף.
- אם אין – אפשר פפריקה חריפה , או צ'ילי יבש חתוך, או טרי חתוך.
- 1 מקל סלרי קצוץ מאד דק. אפשר לטחון אותו בממחה עם חלק מהעגבניות.
- כוסברה או פטרוזיליה לקישוט.
- ועוד פלחי לימון כבוש לקישוט.
אופן ההכנה
זיתים לסנן ולהשרות פעם ראשונה במים רותחים ל5 דקות.
לסנן לשטוף במים קרים.
להשרות שוב במים קרים ל- 20 דקות.
להוצאת מליחות- לסנן.
בסיר נירוסטה, לשים שמן, להוסיף את כל התבלינים-
פפריקה,סוכר,כמון,כל השום,צ'ילי או חריף אם רוצים.
לחמם הכל יחד רק עד שיש ארומה של התיבול, לערבב.
להוסיף עגבניות מרוסקות גס.
להוסיף לימון כבוש חתוך לחתיכות לא גדולות.
- לא חובה אבל מוסיף כמון
לכסות ולבשל 20 דקות מכוסה מרגע הרתיחה.
להנמיך אש.
להוסיף זיתים
לבשל על אש קטנה שוב כ- 45 דקות.
להעביר לכלי זכוכית לקירור.
להגשה לפזר כוסברה או פטרוזיליה ופלחי לימון כבוש
הערות
שקשוקה מחרוזי זיתים
מכינים חרוזי זיתים לפי המתכון
לוקחים כמות מספקת לפי מס' סועדים
מניחים במחבת, ומחממים קלות
שוברים מעל ביצים ומכסים על מנת לבשל את הביצים גם מלמעלה
להגיש חם עם לחם ביתי טרי
המתכון מאת wan
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:המתכון באדיבות אתר