מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אל מחאמאר

אל מחאמאר

תיאור המתכון

מתכון מרוקאי

מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים את תפוחי האדמה והגזר,

עד להתרככותם.

שמים את תפוחי האדמה בקערה ומועכים

אותם בעזרת מועך או מזלג.

חותכים את הגזרים לקוביות ומוסיפים אותם יחד עם האפונה לקערה


מערבבים הכל ומוסיפים את התבלינים ואת

הביצים. את העיסה מעבירים לתבנית משומנת

היטב ואופים בתנור בחום בינוני למשך כ- 40 דקות.

הפשטידה מוכנה , כשמכניסים קיסם לאמצע

הפשטידה והוא יוצא יבש.

הערות

מתכון נוסף לאלמחמר



חומרים הדרושים:

5 תפוחי אדמה קלופים ושלוקים

10 ביצים

10 גבעולי פטרוזיליה קצוצים

1/2 כפית כורכום

כף מרק עוף

כמה טיפות לימון

חצי כפית פלפל לבן

חצי כפית מלח

שמן לטיגון




אופן ההכנה:

את תפוחי האדמה מרסקים בממחה.

מוסיפים את הביצים ולאחר מכן את כל

המרכיבים האחרים.

מחממים שמן בסיר שטוח

וכשהשמן חם, שופכים את המלית

לתוך הסיר ומטגנים למשך דקה.

לאחר מכן מכניסים את הסיר לתנור,

שחומם מראש, על חום בינוני.

הפשטידה מוכנה , כשמכניסים קיסם והוא

יוצא יבש.


קישורים:
המתכון באדיבות אתר

תגובות

  1. פשטידה אל מחמאר tsvia (21/10/2008 15:28:00)
    סוף סוף מצאתי את אשר רציתי ממש התבאסתי שלא מצאתי אצל אהרוני ולא מצאתי אצל אף אחד את המתכוון הזה ממש ישבתי כמעט כשלשת רבעי שעה ואין נדה כלום גורנישט....אבל לבסוף מצאתי תודה לכם מכל הלב....נראה מעולה ממש כמו של חמותי רק שאני אצליח לעשות ושהיא תעלה לי כמו יפה כמו של חמותי הטובה ....בשלנית תותח ...יאמר לזכותה ...ייששר כוח .