מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > סיגרים ופאסטלים

סיגרים ופאסטלים

סיגרים ופאסטלים

תיאור המתכון

מתכון מרוקאי
הקדמה לעלי הבצק- ה''אלוורקא''..
סיגרים, פסטלים ושאר מיני מאפה העשויים מעלי בצק ''אל וורקא'', הינם מאכלים של שבתות וחגים בדרך כלל שכן מצריכים הרבה עבודה.
הבצק עצמו עשוי מקמח מלח ומים והכנתו מתבצעת על מחבת הפוכה- דרושה מיומנות מיוחדת לצריבת הבצק ויצירת רקיק דק של עלה. סבתי ז''ל היתה מומחית וידועה כאשת הוורקא.
עלי בצק אלה משמשים כבסיס לסוגים רבים של חטיפים ובמגוון טעמים-מתוקים, חריפים ומלוחים.
כיום ניתן למצוא עלים קפואים מוכנים ובמקומות מסוימים יש עדיין אנשים המכינים עלים אלה בבית ומוכרים.
לעלים אלה יש צורת קיפול שונה ממאכל למאכל.
שיטת הקיפול הקלאסית היא של הסיגר כשמה כן היא - מתקבל פשוט מקלון באורך אצבע או פסטל המקופל בצורת משולש. זה נעשה משתי סיבות: אסטתיקה ולהבדיל בטעמים.


להלן אחת האפשרויות להכנת פסטלים בעלים:


מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים את תפוחי האדמה ומכינים מחית כמו לפירה
מקפיצים קלות את השום בשמן ( להיזהר זה נישרף מהר) ולהוסיף למחית. להוסיף את שאר החומרים וליצור עיסה הומוגנית. לקחת את עלי הסיגר לקפל את הקצוות מימין ומשמאל מעט עד ליצירת פס ארוך. להניח למטה בחלק הקרוב אלייך כף מהמחית ולקפ לימין ולשמאל ליצירת משולש.
אם זה מסובך מדי אפשר לגלגל אותו בשיטת האגרול הסיני זה עדיין יהיה אותו הטעם .
אם מגלגלים אז מכינים ''דבק'' מקצת קמח ומים ומדביקים את הרצועה האחרונה ואם מכינים משולש אז מכניסים את שארית העלה בפנים כדי למנוע בריחת מחית בטיגון.

לאחר שכולם מוכנים מטגנים אותם בשמן עמוק ומגישים חם


קישורים:
המתכון באדיבות אתר

תגובות

  1. המתכון שווה moshe b (18/05/2010 15:30:00)
    חיפשתי מתכון טוב של סיגרים לכבוד שבועות
    החלטתי בין כל המתכונים ללכת על המתכון הנ''ל
    עוד לא נכנס החג וכבר התבנית התרוקנה פשוטו כמשמעו
    כל הכבוד נהנתי מכל רגע-גם מחווית ההכנה
    תודה רבה המתכון שווה
    אני ממליץ בחום!!!