מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > דגים חריפים בסגנון טוניסאי

דגים חריפים בסגנון טוניסאי

דגים חריפים בסגנון טוניסאי

תיאור המתכון

באדיבות TEFAL ואורלי כהן בעלת הבלוג "חיים וטעים" בסלונה

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מטגנים בשמן הזית את הבצלים עד להזהבה קלה.
2. מוסיפים שום ופלפל חריף. מטגנים עוד דקה-שתיים.
3. מוסיפים לסיר את העגבניות ובוחשים עד שהן מתחילות להגיר נוזלים. מוסיפים את רסק העגבניות, מבשלים עוד כחצי שעה. מוסיפים את כל התבלינים ואת מיץ הלימון ובוחשים. ממשיכים לבשל עד לקבלת רוטב סמיך, עשיר והומוגני.
4. מניחים את חתיכות הדגים (עור כלפי מטה) ע"ג הרוטב ויוצקים עליהם מעט רוטב בעזרת כף. מרגע זה אסור לבחוש!
5. מבשלים עוד כ-10 דקות ומכבים את האש.
6. מניחים לעמוד קצת, מפזרים פטרוזיליה, כוסברה ומגישים לשולחן עם לחם שחור אחיד (או חלה טובה) לספיגת הרוטב, פלחי לימון ועוד פלפל חריף.
7. בתאבון!

תגובות

  1. נוגט אסנת סדן (12/03/2007 18:05:00)
    לאיזה טמפרטורה צריך לבשל את הסוכר במתכון של הנוגט?
    תודה
    אסנת