ריבות למיניהן
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
כל הריבות דומות במרכיביהן
השוני הוא בפרי ובטעם כמובן.
איחסון הריבות הוא בכלי סגור,
עד כחודשיים
מרכיבים
אופן ההכנה
תפוזים- גוררים את הקליפה במגררת דקה
מרתיחים את התפוזים המגוררים- מסננים
חותכים את התפוזים לארבע- אך שהתפוז ישאר
ממחובר. מעבירים את התפוזים והסוכר לסיר,
מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה
למשך שעתיים. בסוף הבישול מוסיפים את
הלימון ומערבבים בעדינות.
חצילים- בוחרים חצילים קטנים מאוד.
שוטפים אותם, נועצים בחצילים במקומות שונים
מזלג- כדי ליצור חורים. מבשלים כמה דקות ומסננים.
מבשלים את החצילים עם הלימון והסוכר- ניתן
להוסיף כפית קינמון וכפית ציפורן לטעם.
צימוקים- משרים את הצימוקים בסוכר ומעט יין,
למשך הלילה. מעבירים את כל התערובת לסיר ומבשלים
על להבה נמוכה כשעתיים- ללא מכסה.
בסוף מוסיפים מיץ לימון.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:המתכון באדיבות אתר