עוגת סולת
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לעוגת סולת ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 3 ביצים
- 3/4 כוס שמן
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 1 1/2 שקיות א. אפיה
- 1 1/2 שקיות סוכר וניל
- 1 1/2 כוסות קמח
- 1 1/2 כוסות סולת
- צימוקים+אגוזים
- סירופ
- 1 1/2 כוסות סוכר
- 1 1/2 כוסות מים
- 2-3 טיפות לימון
אופן ההכנה
טורפים את הביצים (חלבון+חלמון). מוסיפים לפי הסדר הבא
תוך כדי ערבוב את הסוכר, שמן, א. וניל, מים,,קמח,סולתואבקת האפיה עד שמתקבלת בלילה אחת חלקה.
מוסיפים את הצימוקים והאגוזים.
משמנים תבנית מס' 26 או שתי תבניות אלומניום חד פעמיות ואופים
בחום בינוני כ-45 דקות
סירופ
שופכים לתוך סיר קטן את מצרכי הרוטב ומבשלים
על אש קטנה בין 20דקות לחצי שעה עד שהרוטב מסמיך מעט.
שופכים על העוגה לאחר שמתקררת
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:המתכון באדיבות אתר