מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

משמנה

משמנה

תיאור המתכון

מאכל בצקי פשוט האפוי בתנור ומתוק. מעדן עם'' בראד דה תאי בל נענע''

מרכיבים

אופן ההכנה

שמים את כל החומרים חוץ מהשמן

- ולשים לבצק הומוגני לא קשה אך לא רך מדי.
לשים היטב היטב את הבצק וחותכים אותו

ל- 6 חלקים שווים. לתת לבצק לנוח כרבע שעה .
שמים את קערת השמן לידנו ומתחילים במלאכת הקיפולים.
לוקחים חלק בצק , משטחים אותו עם שמן

בנדיבות ומקפלים מימין פנימה, משמאל פנימה,

מלמעלה פנימה ומלמטה פנימה וכך נוצר לנו ריבוע

בצק מקופל. מניחים בצד, לוקחים גוש בצק שני

ופותחים שוב עם שמן בנדיבות את הריבוע המוכן

שמים באמצע ומקפלים שוב באותה שיטה ומניחים

בצד וכך גם את השלישי באותה צורה. משישה

חלקים יווצרו לנו שני גושי בצק ריבועיים העשויים

כל אחד משלושה חלקים קטנים שנפתחו בשמן.

כל גוש גדול כזה משטחים על מגש מפזרים

סוכר ומכניסים לתנור על 180 מעלות למשך

חצי שעה עד 40 דקות. הבצק צריך להיות

אפוי '' ומגרמל'' כהוגן, בפנים נוכל לראות

את שכבות הקיפולים שעשינו.
להגיש עם תה עם נענע ולקישוט אפשר לפזר

אבקת סוכר וקינמון .


קישורים:
המתכון באדיבות אתר

תגובות

  1. משמנה ציפי (25/05/2008 14:57:00)
    מה עם שמרים או א.אפיה