קלסונס

קלסונס

תיאור המתכון

ה"קלסונס" - שפירושם המילולי הוא - תחתוני 3/4 של סבא...- הינם כיסוני בצק דקיקים במלית של הגבינה הצפתית האמיתית הקשה והמלוחה.

הספרדים הירושלמים טוענים, שחג שבועות ללא קלסונס, כמו חתן ללא כלה..הוא לא חג. אם אין קלסונס לא יצאת ידי חובתך.....ולא קנית עולמך אצל חמותך.......

מרכיבים

אופן ההכנה

שמים בקערה הקמח, המלח והחלמון, מערבבים ומוסיפים בהדרגה את המים ולשים בקצות האצבעות בקלילות עד לקבלת בצק קשה אך גמיש ולא דביק, מכסים במגבת ומשהים 15 דקות.

על משטח מקומח מרדדים גוש הבצק לעלה דק ביותר, קורצים עיגולים בכוס עגול בינוני, מרדדים מעט כל עגול שמים כפית מלית בכל עגול, מקפלים לשניים ומהדקים היטב, בצביטות או בקצה המזלג.

לוחצים באצבע במרכזו של כל אחד וזורקים לסיר עם מים רותחים. מבשלים 20 דקות עד שצפים למעלה.

משמנים מגש גדול במעט שמן ומניחים אותם בשכבה אחת עד לטיגון.

שעה לפני הארוחה מחממים במחבת גדולה את השמן והחמאה בחום נמוך, שמים את הקלסונס ומטגנים לאט עד לקבלת תחתית זהובה - פציחית - לא הופכים.

במקום טיגון אפשר לאפות בתנור במגש משומן בחמאה ומעט שמן ב 200 מעלות במדף התחתון עד להזהבת התחתית.

בהגשה: מעבירים לצלחת גדולה ולצידה רסק צפתית.


קישורים:
המתכון באדיבות אתר "קוסקוס"