מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

קרסה

קרסה

תיאור המתכון

קרסה = צביטה כך בתרגום חופשי ממרוקאית . לפתה הממולאת הזו.

אפשר להכינה גם ללא מלית.

ייחודה הוא בצורת אפייתה.

את הפתה מכינים על מחבת.

ולא בתנור.

בחורף- בימים רקים...מתנחמים באחת כזו ממולאת בשומן עוף,מטוגן ומזוגג עם הרבה בצל,ופלפל אדום טרי חריף

מרכיבים

אופן ההכנה

להתפיח הכל פעמיים.

לחלק לכדורים גדולים.

להתפיח שוב.

אם לא ממלאים ,יש לשמנם היטב ולהניח למנוחה ,עד שנסיים לגלגל את כולם.



אם ממלאים:

לפתוח את כולם על מגש משומן ,כמו שפותחים מופלטה..אבל לא דק..

למלא במעט מלית שמורחים על פני הבצק הפתוח.

לגלגל לכדור לסגור היטב קצוות.

להניח על מגש משומן מכוסים.



לחמם מחבת כבדה אם יש.

לשמנה קלות.

לשמן את כפות הידים.

לפתוח כל כדור לגודל המחבת.

לשטח את הקרסה גם תוך כדי שהיא במחבת.

לטגן משני הצדדים.

נקבל פתה שיש עליה כתמי טיגון ,כהים מעט.

להפוך מדי פעם.

להגיש חם.



מלית ללא שומן:

לקצוץ הרבה בצל רגיל,וירוק כולל העלים הירוקים.

לקצוץ פלפל אדום טרי

לתבל בכמון

מלח לפי הטעם.

את כל המלית יש לזגג כשהמחבת מכוסה. לקבלת בצל שקוף .

לקרר לחלוטין מלית.




הערות

אצלנו סבתי הכינה על פתיליה את הקרסה.

מלאה באותה מלית אך הוסיפה שומן עוף מטוגן...

וספרה כי אכלו את זה בעיקר בחורף לחימום.

המתכון מאת wan


קישורים:
המתכון באדיבות אתר