''נגולה'' - לחם פורים
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מרוקאי
מרכיבים
- 1 כוס שקדים קצוצים (ללא קליפה)
אופן ההכנה
להכין בצק מכל החומרים למעט הביצים השלוקות. לאחר שהבצק הומוגני להשאיר להתפחה בת שעה. לאחר שהכפיל את נפחו ללוש היטב שנית . להוציא כדור קטנטן של בצק ולחלק את הבצק ל- 3 או 4 כדורים (תלוי בגודל הרצוי). ללוש מעט את הכדור ללחם עגול- לתקוע באמצע את הביצה השלוקה ולהכין שתי רצועות מהבצק הקטן ולהניח על הביצה בצורת איקס ולהדק. להשאיר להתפחה כחצי שעה- למרוח ביצה ולהכניס לתנור למשך חצי שעה ב- 180 מעלות (כל אחת מכירה את תנור האפייה שלה- לכן צריך לשים לב).
קישורים:המתכון באדיבות אתר ''קוסקוס''