Skip Navigation Linksראשי > תוספות > שונות > חמוצים ביתיים

חמוצים ביתיים

חמוצים ביתיים

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לחמוצים ביתיים ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים

את הכרוב מחלקים לשישה חלקים

את הגזרים קולפים וחתכים לרצועות דקות

את הלימון קולפים וחתכים לפרוסות

את הכרפס מנקים (מהחוטים) וחותכים

לרצועות.

את כל הירקות שוטפים היטב, מסננים

שמים בקערה גדולה שטוחה וממליחים

בנדיבות- משאירים כ-24 שעות חשוף.

לאחר ייבוש הירקות מכניסים לצנצנות

בצפיפות ומוסיפים חצי מהצנצנת מיץ לימון

והחצי השני חומץ.

משאירים בחוץ למשך שלושה ימים ומנערים

את הצנצנות מידי פעם.

לאחר שלושה ימים להוסיף למעלה מעט שמן

להכניס למקרר וניתן לאחסן את החמוצים

למשך מספר חודשים.

תגובות

  1. יצא חמוץ עד כדי צרבת דודו (05/05/2006 16:33:00)
    חצי כמות של חומץ לירקות עושה צרבת בגלל יותר מידי חומץ. האם אין זה מוגזם לימון מול חומץ ביחס 1:1 ?
    יש אזו דרך לנטרל מעט את החומץ?