מתכון- תבשיל פתיתים
- מתאים ל: 5 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
תבשיל פתיתים עם קוביות בטטה וטופו
מרכיבים
- כוס וחצי פתיתים אפויים (מומלץ להשתמש בפתיתים אפויים מקמח מלא, שאותם ניתן להשיג בחנויות טבע)
- 1 בטטה גדולה
- 1 בצל
- חצי חבילת טופו (150 גרם)
- עשרה גבעולי בזיליקום - עלים בלבד
- רבע כוס רוטב סויה
- שמן לטיגון
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. חותכים את גוש הטופו לקוביות קטנות ומשרים את הקוביות ברוטב הסויה.
2. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות ומטגנים במחבת עמוקה במשך כחמש דקות.
3. מוסיפים למחבת את הפתיתים ומערבבים. לאחר שתי דקות מוסיפים למחבת כוס וחצי מים, ומכסים את המחבת.
4. בינתיים קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת נפרדת. מסננים את קוביות הטופו ומוסיפים לבצל המיטגן. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל והטופו מזהיבים.
5. מוסיפים את הבצל ואת הטופו המטוגנים למחבת הפתיתים ומערבבים.
6. קוצצים את עלי הבזיליקום, מוסיפים למחבת, מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ומערבבים.
7. מורידים מהאש לאחר שכל המים נספגו והפתיתים התרככו (בין עשר דקות לרבע שעת בישול). מגישים חם.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il