מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > ממולאים צמחוניים> מתכון- תחתיות ארטישוק ממולאות

מתכון- תחתיות ארטישוק ממולאות

מתכון- תחתיות ארטישוק ממולאות

תיאור המתכון

תחתיות ארטישוק ממולאות מרכיבים צמחיים בלבד.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. קולפים את תפוחי-האדמה, חותכים לקוביות קטנות, ומבשלים במים כרבע שעה עד להתרככותם. מסננים ומועכים למחית בתוספת מרגרינה, מלח ופלפל.

2. מרתיחים 3 כוסות מים עם כף חומץ ומעט מלח. מוסיפים את הארטישוק ומרתיחים שנית. לאחר ההרתחה, מבשלים כעשר דקות, עד להתרככות הארטישוק.

3. מסננים את תחתיות הארטישוק ומניחים על צלחת. ממלאים כל תחתית ארטישוק במחית תפוחי-האדמה באמצעות כף ומהדקים.

4. מערבבים את הטחינה, החרדל, המים ומיץ הלימון עד לקבלת רוטב אחיד, ויוצקים על כל תחתית ארטישוק ממולאת כף מהרוטב.

הערה:
ניתן למלא את התחתיות במחית בטטה או גזר, שאותן מכינים באופן דומה.

הערות

המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il

תגובות

  1. שאלה סיגל (25/11/2005 12:41:00)
    האם מדובר בטחינה גולמית?