אספרגוס מבושל בפירות יבשים
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אספרגוס בשזיפים ושקדים.
מרכיבים
- 200 גרם שזיפים שחורים יבשים
- 2 קופסאות אספרגוס
- 50 גרם מרגרינה בטעם חמאה
- 4 כפות סוכר
- 100 גרם שקדים
- מיץ מלימון גדול
- 3 כפות שמן זית
- 7 שיני שום
אופן ההכנה
1. משרים את השקדים בקערת מים רותחים, ולאחר מספר דקות מסננים ומקלפים את השקדים.
2. שוטפים את השזיפים ומחרצנים אותם; מסננים את האספרגוס ומניחים בצלחת הגשה.
3. ממיסים על אש קטנה את המרגרינה ומוסיפים את הסוכר. מוסיפים את השזיפים, את השום, את השקדים, את מיץ לימון וכן 2-3 כפות מים.
4. מבשלים כעשר דקות, תוך כדי בחישה. מוסיפים את שמן הזית ובוחשים.
5. מסירים מהאש ויוצקים על האספרגוס; מגישים חם.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il