מתכון- קישואים בשומשום
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
קישואים בשומשום- מרכיבים צמחיים בלבד.
מרכיבים
- 8 קישואים קטנים
- שמן לטיגון עמוק
- 4 שיני שום
- 6 כפות מיץ לימון
- 4 כפות שומשום
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
1. שוטפים את הקישואים, אך לא מקלפים. חותכים כל קישוא לשש רצועות, וחוצים כל רצועה לשניים. כרבע שעה לפני הטיגון, משרים את הקישואים במעט ממיץ הלימון והשום הכתוש.
2. מחממים את השמן העמוק, ומטגנים בו את הקישואים. מוציאים בכף מחוררת, ומניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן.
3. מערבבים בקערית את מיץ הלימון, השום, המלח והפלפל, ובוחשים היטב.
4. מעבירים את הקישואים לצלחת הגשה, יוצקים עליהם את הרוטב, בוזקים מעליהם את השומשום, מערבבים ומגישים חם, בטמפרטורת החדר או לאחר קירור.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il