מתכון- דאל עדשים כתומות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
דאל עדישים כתומות ממרכיבים צמחיים בלבד.
מרכיבים
- כוס עדשים כתומות
- 2 בצלים גדולים
- 4 שיני שום
- 3 כפיות קארי
- 2 כוסות עגבניות מרוסקות
- חצי כפית מלח
- 3 חופנים של כוסברה קצוצה
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
1. מבשלים את העדשים בסיר מכוסה עם 2 כוסות מים רותחים כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות מאוד ומתחילות להתפורר.
2. בינתיים קוצצים את הבצל והשום, מחממים מעט שמן במחבת, ומטגנים עד להזהבה.
3. מוסיפים למחבת את העגבניות המרוסקות, הקארי, המלח והכוסברה, מערבבים היטב ומבשלים כשתי דקות.
4. מוסיפים את תערובת העגבניות לסיר עם העדשים, ומערבבים היטב.
5. מרסקים את העגבניות בפומפייה או במעבד מזון, ומוסיפים את הרסק למחבת ומערבבים.
6. מורידים מהאש מגישים חם.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il