מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > מוסר עטוף בעלי גפן עם קונפי דלעת וטחינה אורגנית

מוסר עטוף בעלי גפן עם קונפי דלעת וטחינה אורגנית

מוסר עטוף בעלי גפן עם קונפי דלעת וטחינה אורגנית

תיאור המתכון

מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". עלי גפן טריים אפשר למצוא בשווקים. הם מעניקים לדגים ניחוח מצוין ואף מגינים עליהם מפני ייבוש
יתר בתנור הלוהט, כך שבשר הדג נותר עסיסי ומתובל.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מכינים את קונפי הדלעת. מחממים תנור ל-120 מעלות.
2. מסדרים בתבנית את הדלעת, יוצקים מעל את שמן הזית ומפזרים את התבלינים. מכסים בנייר אפייה
ועליו רדיד אלומיניום ואופים שעתיים וחצי או עד שהדלעת רכה מאוד.
3. מכינים את המשרה. מערבבים את כל החומרים ומשרים בהם את הדגים, משהים במקרר כחצי שעה.
4. מחממים תנור ל-250 מעלות.
5. פורסים מספר עלי גפן על משטח עבודה בצורה חופפת, ליצירת יריעת עלים אחידה, מניחים עליהם
את פילה הדג ועוטפים אותו בעלים, בצורת חבילה. מכינים באותו אופן את הפילטים הנותרים
ומסדרים בתבנית עם מעט שמן זית.
6. אופים את הדגים 10-7 דקות (לא יותר), כדי שיישארו עסיסיים.
7. מגישים. יוצקים כף טחינה גולמית במרכז הצלחת. מניחים באמצע את הדג במעטפת ומעליו מפזרים
מעט מלח גס. מגישים עם רבעי לימון וקונפי דלעת (אפשר גם ללא הדלעת).