מוסר עטוף בעלי גפן עם קונפי דלעת וטחינה אורגנית
- מתאים ל: 4 מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתוך הספר "יערות הכרמל - סיפור אהבה". עלי גפן טריים אפשר למצוא בשווקים. הם מעניקים לדגים ניחוח מצוין ואף מגינים עליהם מפני ייבוש
יתר בתנור הלוהט, כך שבשר הדג נותר עסיסי ומתובל.
מרכיבים
- 2 דגי מוסר מפולטים ללא עור ועצמות
- 10 עלי גפן טריים וחלוטים (או כבושים)
- 2 כפות שמן זית
- למשרה
- 5 כפות שמן זית
- 4 גבעולי תימין
- 6 שיני שום פרוסות
- קליפה מגוררת מלימון אחד
- מעט רוטב ווצ'סטר (לא חובה)
- 1 כוס (240 מ"ל) יין לבן יבש
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- לקונפי דלעת
- 2 דלעות שטופות, חתוכות לרבעים (לאורך) ונקיות מהגרעינים
- עלים מ-2 גבעולי תימין
- 1 כוכב אניס
- 1 כפית סוכר דמררה
- מלח ופלפל שחור גרוס
- שמן זית לכיסוי
- להגשה
- 3 כפות טחינה גולמית
- מלח גס
- לימון חתוך לרבעים
אופן ההכנה
1. מכינים את קונפי הדלעת. מחממים תנור ל-120 מעלות.
2. מסדרים בתבנית את הדלעת, יוצקים מעל את שמן הזית ומפזרים את התבלינים. מכסים בנייר אפייה
ועליו רדיד אלומיניום ואופים שעתיים וחצי או עד שהדלעת רכה מאוד.
3. מכינים את המשרה. מערבבים את כל החומרים ומשרים בהם את הדגים, משהים במקרר כחצי שעה.
4. מחממים תנור ל-250 מעלות.
5. פורסים מספר עלי גפן על משטח עבודה בצורה חופפת, ליצירת יריעת עלים אחידה, מניחים עליהם
את פילה הדג ועוטפים אותו בעלים, בצורת חבילה. מכינים באותו אופן את הפילטים הנותרים
ומסדרים בתבנית עם מעט שמן זית.
6. אופים את הדגים 10-7 דקות (לא יותר), כדי שיישארו עסיסיים.
7. מגישים. יוצקים כף טחינה גולמית במרכז הצלחת. מניחים באמצע את הדג במעטפת ומעליו מפזרים
מעט מלח גס. מגישים עם רבעי לימון וקונפי דלעת (אפשר גם ללא הדלעת).