מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכונים ל-בישול צמחוני> מתכון לחנוכה: לביבות דוחן וטחינה

מתכון לחנוכה: לביבות דוחן וטחינה

מתכון לחנוכה: לביבות דוחן וטחינה

תיאור המתכון

לביבות דוחן וטחינה ממרכיבים צמחיים בלבד.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. מחממים בסיר את הדוחן עם 2.5 כוסות מים. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות. מורידים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 15 דקות.

2. בינתיים קולים את השקדים במחבת ללא שמן 5-4 דקות, עד שהם מזהיבים.

3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

4. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ויוצרים לביבות. אם העיסה אינה מספיק דביקה אפשר להוסיף עוד טחינה.

5. מחממים שמן ומטגנים את הלביבות 3-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מניחים על נייר סופג ומגישים חם.

הערות

המתכון באדיבות אונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים.
veg.co.il