מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני אורז> רול סושי- ''סומו רול''

רול סושי- ''סומו רול''

רול סושי- ''סומו רול''

תיאור המתכון

ישנם מספר סושי כגון מאקי, טמאקי, ניגירי ועוד...
הפעם נלמד להכין את המאקי סושי – רולים המכילים אצה, אורז ומילוים למינהן (ביפן נהוג לאכול במילוי מאכלי ים נעים).
המרכיב החשוב ביותר בהכנת הסושי הינו האורז. ולכן נתמקד באופן הכנת האורז לאחר מכן נלמד להשתמש בערכה לצורך הכנת הסושי ולבסוף נמליץ על מספר מילויים לסושי.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת האורז:

• שותפים את האורז עד שהמים צלולים
• מרתיחים מים בסיר עם מכסה, כשהמים רותחים מוסיפיפ את האורז ומבשלים על אש נמוכה לכ- 15 דקות. (לחליפין ניתן להשתמש בסיר אורז חשמלי)
• מסירים את המכסה , פורסים את האורז על תבנית\מגש ומכסים ביריעת בד כותנה לכ- 15 דקות.
• מערבבים על אש נמוכה את חומץ האורז, הסוכר והמלח.
• מסירים את המגבת מעל האורז, מערבבים את האורז עם תערובת החומץ (ע''מ שהאורז יהיה דביק מעט).
• מקררים את האורז.

אופן הכנת הסושי:

• בוחרים את התבנית הרצויה (עיגול, משולש, לב, מלבן או ריבוע)
• ממקמים את האצה בתוך התבנית
• ממלאים את האצה באורז עד מחצית הגובה
• מוסיפים את התוספות המועדפות (ראה המלצות בהמשך), וממלאים את שארית התבנית באורז
• עוטפים את האורז בשארית האצה ולוחצים בעזרת החלק העליון של התבנית ע''מ להדק את האצה על האורז ויצירת הצורה הרצויה של הסושי. (מומלץ להרטיב מעט מאוד את קצה האצה לסגירה טובה יותר של האצה)
• משתמשים בסכין לחתוך בשקעים המיועדים לכך. (מומלץ סכין טפלון למנוע הדבקות האורז)
• מוציאים את התבנית (נעזרים בחלק העליון של התבנית ע''מ לדחוף את הרול כלפי מטה)
• הסושי מוכן להגשה

מילויים מומלצוים לסושי:

• California Roll - שרימפס, מלפפון ואבוקדו
• Atlantic Roll - סלומון, מלפפון ואבוקדו
• Eskimo Roll - סלומון מעושן, וגבינת שמנת
• Tokyo Roll - שרימפס טמפורה ומלפפון
• - Texas Roll בקר טאקיאקי, מלפפון ואבוקדו
• - Sumo Roll עוף טאריאקי, מלפפון, אבוקדו
• - Viking Roll טונה ואבוקדו
• - Pacific Roll טונה, אספרגוס ומלפפון
• - Krishna Roll גזר, אספרגוס, מלפפון ואבוקדו
• - Neptune Roll תמנון, מלפפון ואבוקדו
• - MayFlower Roll עוף, רוטב אוכמניות וגבינת שמנת
• - Israeli Roll קבנוס, מלפפון וביצה

הערות

המתכונים ניתנו ע''י EBIZ, יבואני הערכה להכנת סושי: http://www.ebiz.co.il/sushimaker


קישורים:
אתר איביז