פשטידת קישואים (קיגלה)
- מתאים ל: 12 מנות לפחות (תבנית גדולה) מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
מרכיבים
- 5 קישואים
- 3 בצלים גדולים
- 1/2 כוס קמח תופח
- 3/4 כוס מים
- 3/4 כוס שמן
- 3 ביצים
- 1 כף אבקת מרק עוף (אפשר לשנות תיבול)
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
לקלף את הקישואים ולגרד גס-בינוני, לשים במסננת עד שיאבדו את רוב הנוזלים.
להוסיף את כל יתר המרכיבים, לערבב הכל ולשפוך לתבנית גדולה משומנת במרגרינה.
לשים בתנור בחום 175-180 מעלות למשך כ- 40 דקות, או עד שהפשטידה מאבדת את הנוזלים. לצורך הבדיקה יש לנעוץ סכין ולבדוק אם היא יוצאת יבשה. אם לא- מחזירים לעוד מספר דקות ובודקים שוב עד שמוכן.
תגובות
-
הערות מניסיון
נעם
(04/05/2005 19:48:00)
אני ממליץ לשים את הקישואים ''להתייבש'' הרבה זמן, ובנוסף לשים קצת פחות מים ושמן. שמתי בתנור 50 דקות ועדיין היה רטוב קצת (אבל טעים מאוד!).
-
פשוטה ומעולה...1
רוניתי
(20/11/2005 04:24:00)
יופי של פשטידה, פיתרון מהיר ופשוט וטעם מעולה. קוצרת המון מחמאות כל פעם מחדש. טיפ: אפשר להוריד בכמות השמן לחצי כוס, או מעט פחות.
-
נסיון מצטבר
סמדר
(01/06/2006 13:57:00)
בהתייחס להערות
שינויים קלים שלי.
קישוא אחד פרוס דק
בצל גדול אחד מטוגן
1/2 כוס קמח
מעט שמן (כ-3 כפות)
3 ביצים (ויתרתי על המים )
הכל לתוך קונכיות נייר בתבנית עיגולים
נראה לי שאפשר היה להחליף את הקמח בקמח קורנפלור ואז היה לנו פשטיפחזניות...
-
הבצל לעשות קוביות או לגרד אותו???
יעל
(05/01/2007 00:44:00)
איך מוסיפים את הבצל? ואם מגרדים אותו, האם להוציא גם ממנו את הנוזלים?
תודה
-
עוד הצעה לשיפור
שירי
(01/02/2007 16:21:00)
זה מה שאני עשיתי ויצא מדהים:
1להוריד את כמות השמן לחצי
2לטגן את הבצל עם מעט שמן עד שיוצא שקוף
3להוסיף 2 גזרים בשביל הצבע והטעם (גם מגורדים, ביחד עם הקישואים)
קל, פשוט ויוצא מדהים, השדרוג של הבצל והגזר בנוסף לקישואים מנצח!!!
בתיאבון....
:-)