מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני קישים ו-פשטידות> פשטידת קישואים (קיגלה)

פשטידת קישואים (קיגלה)

פשטידת קישואים (קיגלה)

מרכיבים

אופן ההכנה

לקלף את הקישואים ולגרד גס-בינוני, לשים במסננת עד שיאבדו את רוב הנוזלים.
להוסיף את כל יתר המרכיבים, לערבב הכל ולשפוך לתבנית גדולה משומנת במרגרינה.

לשים בתנור בחום 175-180 מעלות למשך כ- 40 דקות, או עד שהפשטידה מאבדת את הנוזלים. לצורך הבדיקה יש לנעוץ סכין ולבדוק אם היא יוצאת יבשה. אם לא- מחזירים לעוד מספר דקות ובודקים שוב עד שמוכן.

תגובות

  1. הערות מניסיון נעם (04/05/2005 19:48:00)
    אני ממליץ לשים את הקישואים ''להתייבש'' הרבה זמן, ובנוסף לשים קצת פחות מים ושמן. שמתי בתנור 50 דקות ועדיין היה רטוב קצת (אבל טעים מאוד!).
  2. פשוטה ומעולה...1 רוניתי (20/11/2005 04:24:00)
    יופי של פשטידה, פיתרון מהיר ופשוט וטעם מעולה. קוצרת המון מחמאות כל פעם מחדש. טיפ: אפשר להוריד בכמות השמן לחצי כוס, או מעט פחות.
  3. נסיון מצטבר סמדר (01/06/2006 13:57:00)
    בהתייחס להערות
    שינויים קלים שלי.
    קישוא אחד פרוס דק
    בצל גדול אחד מטוגן
    1/2 כוס קמח
    מעט שמן (כ-3 כפות)
    3 ביצים (ויתרתי על המים )
    הכל לתוך קונכיות נייר בתבנית עיגולים
    נראה לי שאפשר היה להחליף את הקמח בקמח קורנפלור ואז היה לנו פשטיפחזניות...
  4. הבצל לעשות קוביות או לגרד אותו??? יעל (05/01/2007 00:44:00)
    איך מוסיפים את הבצל? ואם מגרדים אותו, האם להוציא גם ממנו את הנוזלים?
    תודה
  5. עוד הצעה לשיפור שירי (01/02/2007 16:21:00)
    זה מה שאני עשיתי ויצא מדהים:
    1להוריד את כמות השמן לחצי
    2לטגן את הבצל עם מעט שמן עד שיוצא שקוף
    3להוסיף 2 גזרים בשביל הצבע והטעם (גם מגורדים, ביחד עם הקישואים)

    קל, פשוט ויוצא מדהים, השדרוג של הבצל והגזר בנוסף לקישואים מנצח!!!
    בתיאבון....
    :-)