חומץ פטל

חומץ פטל

תיאור המתכון

פטל - גם בצמח זה משתמשים בעלים ובפירות. הפירות נחשבים משתנים ומומלצים לשיעול וכאבי גרון והעלים מכווצים כלי דם ולכן טובים לקמטים בעור.
את הפירות ניתן כמובן לאכול או לשמרם בחומץ.

מרכיבים

אופן ההכנה

מעמידים על אדן החלון בצנצנת זכוכית סגורה למשך שבועיים ומידי פעם מערבבים. לאחר מכן מסננים את הפרי או משאירים.

הערות

בחומץ אפשר לתבל מזון או לגרגר במקרים של שיעול או כאב גרון.

המתכון לקוח מתוך כתבה של ליאורה חוברה- דיאטנית קלינית M.Sc. ומטפלת בצמחי מרפא ורפואה סינית שפורסמה באתר טואיט.