רול סושי צמחוני
- מתאים ל: מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
רול סושי שמוכן ממרכיבים צמחוניים בלבד.
ניתן להכין רול סושי בהרכבים נוספים- חפשו בספר המתכונים.
מרכיבים
- 4 דפי אצות
- ½ כוס אורז סושי
- כוס מים
- כף חומץ בן יין או בלסמי
- ½ כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- 2 אבוקדו
- 2 גזרים
אופן ההכנה
מבשלים את האורז בסיר מכוסה עם מים במשך כ-20 דקות. משאירים את הסיר סגור במשך 20 דקות נוספות.
מערבבים בקערה את החומץ, הסוכר והמלח, מוסיפים לאורז ומערבבים היטב.
פורסים את האצות, ומניחים עליהן שכבה דקה של אורז. משאירים מהשוליים הרחוקים של האצה כ-4 ס''מ נקיים מאורז.
חותכים את הגזרים ואת האבוקדו לרצועות מאורכות (גפרורים).
ליד השוליים הקרובים של האצה מניחים רצועת גזר ורצועת אבוקדו לכל רוחב האצה ומגלגלים לאורך.
מרטיבים מעט את השוליים הרחוקים של האצה, כדי שיידבקו, ומהדקים.
פורסים את הגלילים ברוחב 2 ס''מ ומגישים קר.
הערות
המתכון באדיבות אנונימוס- עמותה לזכויות בעלי חיים veg.co.il
תגובות
-
רול של מסעדות
עדנאן אל רול
(21/04/2005 19:34:00)
שלום רב, אני רציתי להתעניין אם יש מתכון של רול מ מסעדות לא בהכרח צמחוני.
אני מדבר על רול כמו שמוגש ב מסעדות בולגריות או במסעדות ביתיות. כל רול יתקבל בברכה...
-
מסעדות בולגריות
בולגריות
(16/01/2007 11:51:00)
כל שנה ביום הולדתה של אימי אנחנו חוגגים במסעדה בולגרית, היינו כמעט בכל המסעדות הבולגריות בארץ.
כל פעם אנחנו נהנים מחדש. המסעדות הבולגריות בארץ מעולות.