מתכון לפסח: עוגת גבינה-קינמון בסגנון אמריקאי
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: כשעתיים
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
עוגת גבינה כשרה לפסח
שף ארז שטרן
מרכיבים
- מצרכים לבסיס
- 250 גר' ביסקוויטים כשרים לפסח של פפושדו
- 100 גר' חמאה
- 50 גר' סוכר
- 1 כפית קינמון טחון
- מצרכים לגבינה
- 500 גר' גבינה לבנה (עדיפות 9% שומן)
- 250 גר' גבינת מסקרפונה
- 5 יח' ביצים
- 200 גר סוכר
- 1 חב' פודינג וניל
- מצרכים לציפוי מרנג ביצים
- 3 יח' חלבונים
- 80 מל' מים
- 250 גר' סוכר לבן
אופן ההכנה
1. במערבל מזון מערבלים את מרכיבי התחתית. מהדקים את תערובת הבסיס לתבנית עגולה בקוטר 26.
2.בקערה נפרדת מערבבים היטב את כל מרכיבי הגבינה. שופכים מסת הגבינה על בסיס הקינמון המשוטח בתבנית.
3. אופים כ-40 עד 50 דקות בחום בינוני (°C170/°F325) בתנור שחומם מראש. מוציאים מהתנור ומצננים במקרר לארבע שעות לפחות. כשהעוגה קרה, מכינים את מרנג הביצים
4. להכנת המרנג: מחממים בסיר קטן את הסוכר והמים על אש קטנה, עד לקבלת נוזל מעובה (למי שיש מד טמפרטורה לסוכר, יש להגיע לחום של °C120) ואין יותר גבישי סוכר אלא בועות בלבד. כשנוזל הסוכר בשלבי התעבות, מתחילים להקציף את החלבונים. תוך כדי הקצפת החלבונים (עת הגיעו להתקשות מסויימת), מוסיפים באיטיות את כל נוזל הסוכר למיקסר המקציף. (אין מפסיקים את ההקצפה). ממשיכים עד שדפנות קערת ההקצפה מתקררות ללטמפ' החדר ומסת החלבונים חזקה, עבה ועשירה.
5. מכניסים למזלף את קצף המרנג ומזלפים על העוגה. למי שאין מזלף, ניתן לקשט את העוגה בעזרת כלים שנמצאים בכל בית כמו מרית/כף/סכינים עם צורות שונות/מזלג
6. בעזרת תנור גריל/סלמנדר או ברנר גז, משחימים את המרנג מכל הצדדים (להיזהר מילדים שעומדים בסביבה, מידיים ומשריפה מיותרת)
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר
קישורים:שף ארז שטרן- אתר הבית