בלינצ'ס במילוי פירות יער
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
להכנת הבלינצ'ס אפשר להשתמש במחבת חשמלית מיוחדת או במחבת טפלון או רגילה. אם משתמשים במחבת רגילה (קוטר 20 ס''מ), יש לשמן את המחבת מעט לפני תחילת הטיגון ולא לשמן בין מחבתית אחת לשניה מכיוון שהדבר פוגם בתוצאה הסופית.
מרכיבים
- מתכון בסיסי לבלינצ'ס
- 16 בלינצ'ס
- 60 קלוריות ליחידה
- חומרים
- כוס וחצי חלב
- 2 ביצים
- 3 כפות שמן
- כוס קמח רגיל
- קורט מלח
- מלית ל – 16 מחבתיות
- 30 קלוריות ליחידה
- חומרים
- 250 גר' גבינה לבנה רכה 5%
- 3 כפות סוכר דק
- כוס פירות יער (טריים או קפואים ) אוכמניות, תותים, דובדבנים וכו'
- כפית קליפת לימון מגורדת
- כפית תמצית וניל
- 2 כפות סובין שיבולת שועל
אופן ההכנה
1. מערבבים בקערה את החלב, ביצים, והשמן. טורפים היטב.
2. מוסיפים בהדרגה קמח ומלח תוך כדי ערבוב במערבל עד שמתקבלת תערובת חלקה.
3. משמנים את המחבת מעט ומחממים על אש קטנה. שופכים למחבת חם מאוד בכל פעם כמות של 3 – 4 כפות מהתערובת. מניעים את המחבת עד שהתערובת מכסה את כולה בשכבה דקה. ממתינים 2 – 3 דקות ולאחר שהצד התחתון מזהיב הופכים בעזרת מרית לצד שני. לטגן עוד 2 – 3 דקות בצד שני. להכין בדרך זו את כל המחבתיות.
4.
אופן ההכנה
1. אם משתמשים בפירות יער קפואים יש להפשירם בטמפ' חדר. אם משתמשים בפירות טריים, שוטפים היטב. מערבבים את הפירות עם הסוכר ומשהים 15 דקות. 2. הפירות מפרישים מעט מיץ. מועכים את את הפירות במזלג. מערבבים בנפרד את הגבינה, קליפת לימון, תמצית וניל . מוסיפים את הפירות לתערובת הגבינה ומערבבים היטב בעדינות.
2. מוסיפים את סובין שיבולת השועל ומערבבים שוב. משהים במקרר 15 דקות.
3. מורחים על כל מחבתית כף גדושה מהמלית ומגלגלים. מגישים קר או מחומם מעט.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
המתכון נפלא!
שושיק
(19/10/2007 16:28:00)
תודה רבה:)
-
אחלה מתכון!!
הילה ודרור
(16/02/2008 02:44:00)
-
ממש טעים!
שפית צעירה
(25/04/2008 13:41:00)
אני וחברה טרפנו הכל בכמה ד'ק (:
תודה על המתכון ^-^
-
ננסה אם טוב נספר לחברה
פימינצה
(01/06/2008 11:14:00)