כבד אווז עם תפוחי עץ ורוטב חמאת סיידר
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
כבד אווז עם תפוחי עץ ורוטב חמאת סיידר- מאת השף יניב גור אריה
מרכיבים
- חומרים (2 מנות):
- 2 נתחים של כבד אווז (כ-80 גרם לנתח)
- מלח ופלפל
- לתפוחים:
- 2 תפוחי עץ ''גרני סמית'' (ירוקים חמוצים) קלופים וחתוכים לפלחים
- 1 מקל וניל
- 25 גרם סוכר
- 30 גרם חמאה מומסת
- לרוטב:
- 300 מ''ל שיכר תפוחים (אאוט סיידר)
- 100 מ''ל מיץ תפוחים (סיידר צלול)
- 200 מ''ל דמי גלאס (ציר בשר מרוכז)
- 30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
לתפוחים: חוצים את מקל הוניל ומגרדים את הגרגירים.
מערבבים חמאה מומסת עם סוכר, וניל ותפוחים ואופים בחום של 200 מעלות, ¼ שעה.
לרוטב: מצמצמים יחד שיכר תפוחים וסיידר עם שאריות התפוחים ומקל הוניל עד שהכמות מצטמצמת בחצי. מוסיפים דמי גלאס ומצמצמים שוב בחצי.
מסננים וטורפים פנימה את החמאה עד שנמסה.
לכבד אווז: מתבלים במלח ופלפל, צורבים כדקה מכל צד, על מחבת חמה ללא שומן. מעבירים לתנור חם לכמה דקות.
להגשה: מניחים תפוחים במרכז הצלחת, מניחים מעל את נתח הכבד, ומוזגים מהרוטב
קישורים:לאתר ''לגעת באוכל''