מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות בשריות> כבד אווז עם תפוחי עץ ורוטב חמאת סיידר

כבד אווז עם תפוחי עץ ורוטב חמאת סיידר

כבד אווז עם תפוחי עץ ורוטב חמאת סיידר

תיאור המתכון

כבד אווז עם תפוחי עץ ורוטב חמאת סיידר- מאת השף יניב גור אריה

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
לתפוחים: חוצים את מקל הוניל ומגרדים את הגרגירים.
מערבבים חמאה מומסת עם סוכר, וניל ותפוחים ואופים בחום של 200 מעלות, ¼ שעה.
לרוטב: מצמצמים יחד שיכר תפוחים וסיידר עם שאריות התפוחים ומקל הוניל עד שהכמות מצטמצמת בחצי. מוסיפים דמי גלאס ומצמצמים שוב בחצי.
מסננים וטורפים פנימה את החמאה עד שנמסה.
לכבד אווז: מתבלים במלח ופלפל, צורבים כדקה מכל צד, על מחבת חמה ללא שומן. מעבירים לתנור חם לכמה דקות.
להגשה: מניחים תפוחים במרכז הצלחת, מניחים מעל את נתח הכבד, ומוזגים מהרוטב


קישורים:
לאתר ''לגעת באוכל''