מרק קרם ערמונים חורפי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מרק קרם ערמונים חורפי של השף יניב גור אריה
מרכיבים
- חומרים :
- ¼ ק''ג ערמונים קלופים
- 1 ליטר חלב
- ½ ליטר ציר ירקות או מים
- מעט מלח
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
למרק: מבשלים את הערמונים בחלב על סף רתיחה כ – ½ שעה, עד שהערמונים מתרככים וחצי מהחלב נבלע בהם.
מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון וטוחנים היטב למחית חלקה.
מחזירים לסיר ומדללים בציר ירקות עד למרקם הרצוי (מומלץ שהמרק לא יהיה סמיך מדי). מתבלים במעט מלח.
להגשה: מוזגים את המרק החם לכוסות מרטיני.
קישורים:לאתר ''לגעת באוכל''