מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני לחמים ו מאפים> מתכון ללחם אגוזים וצימוקים

מתכון ללחם אגוזים וצימוקים

מתכון ללחם אגוזים וצימוקים

תיאור המתכון

מתכון של קפה טאטי בגבעתיים

מרכיבים

אופן ההכנה



1. מנפים את הקמחים לתוך קערה.
2. מוסיפים לתערובת את הסוכר החום והמים ומערבלים (במיקסר) באיטיות במשך 4 דקות.
3. משהים את התערובת למשך 15 דקות ולאחר-מכן מוסיפים את השמרים ומערבלים במהירות בינונית למשך דקה. מוסיפים את המלח.
4. מערבלים את הבצק למשך 5 דקות במהירות בינונית, לאחר מכן במהירות איטית ומוסיפים את האגוזים והצימוקים עד לפיזור שווה. מעבירים את כל החומרים לקערה מקומחת.
5. מתפיחים את החומרים למשך שעה, לאחר מכן מוציאים את האויר מהבצק בתפיחות עדינות ומשהים לעוד שעה של תפיחה בטמפרטורת החדר (24 מעלות).
6. מחממים את התנור ל- 220 מעלות. בסיום התפיחה מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים, 450 גרם כ"א. (אפשר גם לעשות לחמניות או לחמים גדולים של 1 ק"ג).
7. יוצרים את צורת הכיכרות המבוקשת ומעגלים את הבצק. שמים במגש מכוסה בנייר אפיה ומתפיחים למשך 90-60 דקות.
8. חורצים חריץ במרכז הלחם. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, לחמים בגודל 450 גרם יש לאפות במשך 30 דקות ולחמים גדולים יש להוריד את הטמפרטורה ל- 160 מעלות ולאפות במשך שעה.
9. לבדיקה יש להקיש בתחתית הלחם ולשמוע צליל חלול.