Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> טבחה בסלק של לאה גואטה

טבחה בסלק של לאה גואטה

טבחה בסלק של לאה גואטה

תיאור המתכון

מתכון ריחני וטעים במיוחד מהמטבח הטריפוליטאי של לאה גואטה

מרכיבים

אופן ההכנה

משרים את השעועית למשך הלילה, שוטפים ומסננים. שוטפים היטב את עלי הסלק (מנגולד), מורידים את הגבעול הלבן וקורעים את החלק הירוק. מסננים ומייבשים את העלים היטב על מגבת. מטגנים בכוס שמן חם ומערבבים מדי פעם.
מכסים ומאדים עד שעלי הסלק נובלים. מורידים את המכסה וממשיכים לטגן עד שהעלים פריכים והשמן ירוק (אבל לא שרוף). מוסיפים מעט מלח במהלך הטיגון, מקררים מעט ומרסקים את העלים עם מזלג.
בסיר בגודל בינוני מכסים התחתית בשמן. מטגנים בצל עד להשחמה, ומוסיפים כמה כפות מתערובת הסלק. מוסיפים את הבשר ומשחימים לכמה שניות. מוסיפים שעועית ומים עד לחצי מקיבולת הסיר, ומתבלים במרק עוף ופלפל שחור. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים שעה. מוסיפים טיפת סוכר, תפוח אדמה ושום. ממשיכים לבשל עוד כשעה וחצי עד שעתיים.

הערות

מגישים עם קוסקוס. אפשר להניח על פלטת שבת.

תגובות

  1. אוכל טריפוליטאי מעולה מיכל (31/01/2005 19:02:00)
    זה המאכל הטריפוליטאי הטיפוסי, ככל שלוקח זמן לבשל אותו כך הוא טעים יותר.
    מתבשל במשך זמן רב אך נאכל במעט זמן....
    טעים ביותר מומלץ בחום! מניסיון קרוב ביותר כדאי לטעום ולהמשיך לאכול.....