Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק קובה במיה ממסעדת דודה ואמא

מרק קובה במיה ממסעדת דודה ואמא

מרק קובה  במיה ממסעדת דודה ואמא

תיאור המתכון

מתכוני קובה של מרים בנימין ממסעדת דודה ואמא

מרכיבים

אופן ההכנה

קובה במיה

מכינים את המרק:

בצל קצוץ
חצי ק''ג במיה שטופה ונקיה
200 גר' משמש מיובש, שטוף ונקי
3-4 כפות רסק עגבניות
מיץ מלימון
סוכר ומלח

בסיר מאדים הבצל עם מעט שמן ומוסיפים את הבמיה והמשמש המיובש מערבבים יחד. מערבבים בנפרד את הרסק, מיץ הלימון, סוכר ומלח לפי הטעם ומוסיפים לסיר . מוסיפים 6-7 כוסות מים ומרתיחים 10 דקות.

מכינים את הקובות:

לבצק: משרים 1 ק''ג אורז לא מבושל 2-3 שעות במים ומסננים. טוחנים יחד במכונת בשר או מג'ימיקס את האורז, חצי ק''ג חזה עוף טחון, חצי ק''ג בשר טחון ו2 כפות מלח. לשים עד שנוצר בצק.

למילוי: מטגנים בשמן מאדים 4-5 בצלים קצוצים דק , מוסיפים 1 וחצי ק''ג בשר טחון עבה ביחד עם מעט שמן עד שמתייבש. מוסיפים מלח, פלפל שחור, קצת פפריקה ומערבבים. מקררים וממלאים את הקובה לעיגולים.

מחברים: מקפיאים מחצית מכמות הקובות ואת המחצית השניה מבשלים בתוך המרק הרותח עד שהוא צף למעלה. מכבים את האש ואוכלים.







קישורים:
אמא
המתכון באדיבות
מסעדת אמא שמואל ברוך 55, ירושלים הצג טלפון