סטייק פילה עם פטריות כמהין ברוטב שמן זית ורוזמרין.
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 35 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של מסעדת ראגו בירושלים
מרכיבים
- 4 יחידות סטייק פילה במשקל 200-250 גרם.
- 50 גרם מרגרינה
- 3 כפות ברנדי
- 2 גזרים
- 1 בצל
- ½ כס שמן זית
- 1בטטה מתוקה
- 4 פטריות כמהין
- 3ראשי שום
- עלי רוזמרין
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
1. מכינים את הסטייקים: ממיסים את המרגרינה במחבת כבדה וכשהמרגרינה חמה מאוד מטגנים את הסטייקים כ-3 דקות מכל צד.
2. מחממים את הברנדי בכף מעל הלהבה ויוצקים אותו על הסטייקים . מעבירים את הסטייקים לצלחת שטוחה ומכסים כדי לשמור על חום.
3. מכינים את תערובת הכמהין: חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן זית כשתי דקות. מוסיפים את הגזר ופרוסות דקות של בטטה וממשיכים לטגן תוך ערבוב . חותכים את פטריות הכמהין לעגולים ומוסיפים למחבת. ל 5-7 דקות.
4. מוסיפים את הרוזמרין , שיני השום, המלח והפלפל ומערבבים מידי פעם עד שהתערובת מוכנה.
5. לוקחים צלחת שטוחה גדולה ומניחים את הסטייק באמצע . על הסטייק ומסביבו מוזגים את תערובת הכמהין ומסביב לצלחת ומפזרים עלי רוזמרין חתוכים ומעט פלפל שחור גרוס.