מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> סטייק פילה עם פטריות כמהין ברוטב שמן זית ורוזמרין.

סטייק פילה עם פטריות כמהין ברוטב שמן זית ורוזמרין.

סטייק פילה עם פטריות כמהין ברוטב שמן זית ורוזמרין.

תיאור המתכון

מתכון של מסעדת ראגו בירושלים

מרכיבים

אופן ההכנה


1. מכינים את הסטייקים: ממיסים את המרגרינה במחבת כבדה וכשהמרגרינה חמה מאוד מטגנים את הסטייקים כ-3 דקות מכל צד.
2. מחממים את הברנדי בכף מעל הלהבה ויוצקים אותו על הסטייקים . מעבירים את הסטייקים לצלחת שטוחה ומכסים כדי לשמור על חום.
3. מכינים את תערובת הכמהין: חותכים את הבצל לרצועות ומטגנים בשמן זית כשתי דקות. מוסיפים את הגזר ופרוסות דקות של בטטה וממשיכים לטגן תוך ערבוב . חותכים את פטריות הכמהין לעגולים ומוסיפים למחבת. ל 5-7 דקות.
4. מוסיפים את הרוזמרין , שיני השום, המלח והפלפל ומערבבים מידי פעם עד שהתערובת מוכנה.
5. לוקחים צלחת שטוחה גדולה ומניחים את הסטייק באמצע . על הסטייק ומסביבו מוזגים את תערובת הכמהין ומסביב לצלחת ומפזרים עלי רוזמרין חתוכים ומעט פלפל שחור גרוס.