ריזוטו כמהין
- מתאים ל: 6 מנות מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון של הדס ורדימון מ''בוקצ'יו''
מרכיבים
- 350 גר' ריזוטו (איטלקי, עגול )
- 1 ליטר ציר עוף או מים
- 3-4 כפות חמאה
- 1/4 כוס פטריות פורצ'יני, שרויות ב1/2 כוס מים רותחים
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- פטריות / שמן כמהין
- 4 כפות פרמז'ן
אופן ההכנה
1. להרתיח את האורז בציר במשך 15 דקות תוך כדי ערבוב
להסיר מהאש , להוסיף פלפל שחור מלח ,פרמז'ן חמאה
ואת פטריות הפורצ'יני ששרינו .
2. לכסות את הסיר ולהשאיר למשך מספר דקות .
3. להגיש את הריזוטו בצלחת עמוקה , לקלף בקולפן ירקות את פטריית הכמהין, מעל לריזוטו או לשפוך שמן כמהין מעל ולפזר מעל הכל עירית קצוצה
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
תגובות
-
בושה, ככה מכינים ריזוטו? נו באמת
רועי
(13/11/2010 10:34:00)
ריזוטו מכינים ע''י הוספה של ציר/מים בכל פעם וערבוב עד לקבלת המרקם הקרמי הרצוי...מישהו ממש ממש התעצל בכתיבת המתכון