דר ראנג קה דאל תבשיל עדשים מסורתי משני סוגי קטניות
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: שעה לשרייה, 30דקות בישול
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות השף רון כהן ולגעת באוכל
מרכיבים
- שני בצלים גדולים חתוכים לרבעים
- 4 שיני שום קלופות
- 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ומעוך
- ¼ כוס שמן חמניות
- כפית זרעי כמון
- כפית זרעי כוסברה
- כפית זרעי שומר
- כפית קינמון טחון
- ½ כפית אגוז מוסט טחון
- ½ ק"ג עגבניות קצוצות דק
- פחית חלב קוקוס
- כף רכז תמר הינדי
- כוס עדשים כתומים מושרים לשעה במים בנפרד
- כוס עדשי מאש מושרים לשעה במים
- קליפה מרבע תפוז מגוררת
- מקל קינמון אחד
- עלה דפנה אחד
- 2 תרמילי הל שלמים
- מסמר ציפורן אחד
- חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק
אופן ההכנה
במעבד מזון עם להב מתכת, מעבדים את הבצלים עם שיני השום והג'ינג'ר למחית גסה בפעולת התחל הפסק.
מחממים בסיר עבה את השמן, ומאדים את התערובת הטחונה על אש בינונית מבלי להשחים אותה.
מוסיפים את הזרעים השלמים ומטגנים עוד דקה
מגביהים את הלהבה, מוסיפים את התבלינים הטחונים ומטגנים ½ דקה נוספת.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים 5 דקות.
מוסיפים את חלב הקוקוס והתמר הינדי, ומבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את העדשים הכתומות מכסים במים ומבשלים על אש גבוהה למשך 10 דקות.
מצרפים את עדשי המאש, מקל הקינמון,הצפור, גרידת תפוז וההל, מכסים במים מביאים לרתיחה, ומבשלים בסיר סגור על אש נמוכה עד שהעדשים רכים, והתבשיל מסמיך.
אם התבשיל מתייבש במהלך הבישול, מוסיפים רבע כוס של מים רותחים בכל פעם אך נזהרים מעודף רוטב
מוסיפים את עלי הפטרוזיליה או הכוסברה ומגישים.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר