Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני תפוחי אדמה > אלו גובי, כרובית ותפוחי אדמה

אלו גובי, כרובית ותפוחי אדמה

אלו גובי, כרובית ותפוחי אדמה

תיאור המתכון

מתוך הספר בישול הודי מאת מדהור ג'אפרי בהוצאת אדם.



מרכיבים

אופן ההכנה

מבשלים את תפוח האדמה בקליפתו ומניחים לו להצטנן כליל (אפשר יום קודם) קולפים וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
מפרידים את פרחי הכרובית לפרחים גדולים למדי, שורים אותם בקערת מים למשך ½ שעה ומסננים.
מחממים את השמן במחבת גדולה, רצוי מטפלון, על אש בינונית, מוסיפים את זרעי הכמון השלמים ומטגנים 3-4 שניות.
מוסיפים את הכרובית ובוחשים כ-2 דקות, עד שעל הכרובית יופיעו נקודות חומות. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 4-6 דקות, עד שהכרובית תתרכך אך תשמור על מידת מה של פריכות.
מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הכמון הטחון, הכוסברא, הכורכום, אבקת הצ'ילי, הפלפל הירוק החריף, הכמון הקלוי והטחון, המלח ומעט פלפל שחור.
מערבבים בעדינות ומבשלים על אש נמוכה 3 דקות נוספות, עד שתפוחי האדמה יתחממו היטב. במהלך שלב הבישול האחרון בוחשים בעדינות.