כנאפה

כנאפה

תיאור המתכון


מתוך הספר בישול ערבי ארץ- ישראלי/ נוואל אבו-גוש



מרכיבים

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ: מרתיחים את חומרי הסירופ ומבשלים על אש בינונית בסיר לא מכוסה, כ-10 דקות עד שהסירופ מצטמצם בכשליש.
ממיסים את החמאה עם צבע המאכל האדום, מורחים מגש מתכת עגול בחמאה מומסת.
מרדדים את בצק הכנאפה לשכבה אחידה בעובי 2 ס"מ ומשטחים על המגש.
מערבבים את שני סוגי הגבינות ומפזרים על הבצק.
מדליקים להבה בינונית ומחזיקים את המגש כ- 15 ס"מ מעל הלהבה. הלהבה צריכה להיות גבוהה דיה לחמם את מרכז המגש, ונמוכה דיה כדי לא לשרוף את הידיים האוחזות במגש.
מסובבים את המגש בתנועות עגולות וגדולות כך שהלהבה תגיע גם לשולי המגש. ממשיכים כך עד שהגבינה נמסה מעל הבצק. כשגבינה רכה לגמרי, הופכים הכל על מגש שני עם הגבינה למטה.
יוצקים סירופ על הבצק ומפזרים פיסטוק חלבי קצוץ.

תגובות

  1. מה זה גבינת טוב טעם? משה (25/12/2005 12:18:00)
  2. צריך לפרט תומר (27/01/2006 19:53:00)
    צריך לפרט איפה לקנות
  3. גבינת טוב טעם תשובה (30/01/2006 21:30:00)
    לדעתי נמצאת במעדנייה של כל סופר,
    תשאל בסופר שלך ובטח ידעו.
  4. גבינת טוב טעם - תשובה גבינת טוב טעם (02/10/2006 19:43:00)
    מדובר בסוג של גבינה לבנה - מן גוש (לא מוצק) ארוז בשקית (לא בקופסה - כמו הגבינה הקלאסית). רשום על השקית ''טוב טעם''. ויש אותה בכל סופר.
  5. בצק קדאיף אוסנת (31/10/2006 07:48:00)
    היכן אפשר לקנות בצק קדאיף מוכן, אני מחפשת בכל הרשתות ולא יודעים מה זה?
    יום טוב.