Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> שוק טלה ביוגורט וזעפרן - אטליז חינאווי

שוק טלה ביוגורט וזעפרן - אטליז חינאווי

שוק טלה ביוגורט וזעפרן - אטליז חינאווי

תיאור המתכון

המתכון באדיבות אטליז חינאווי רודנסקי 5 ת''א 03-6997878, יפת 121 יפו, 03-5075618.

מרכיבים

סופרה ראשון לציון

אופן ההכנה

את הזעפרן קולים במחבט יבש ונזהרים לא לשרוף. ברגע
שמריחים ריח שמזכיר ריח של כלור, מוסיפים מעט מים או יין
לבן שיהפכו מיד לצהובים.
מרסקים במעבד מזון את השקדים עם מעט מים עד
שמתקבלת מחית.
מחממים שמן בסיר כבד עם מכסה תואם, מוסיפים את ההל,
מקל קינמון שבור ואת הציפורן. מטגנים כדקה. מוסיפים את
הבצל הקצוץ, כשהבצל מתרכך מוסיפים את הג'ינג'ר והשום.
מטגנים דקה ומוסיפים את קוביות הטלה ומטגנים תו כדי בחישה
עד שהבשר משחים.
מערבבים יחד את היוגורט, הזעפרן והפלפל החריף (לפי
הטעם) ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את מחית השקדים עם המלח לסיר ומבשלים על
אש נמוכה 15 דקות.
מוסיפים חלב הקוקוס, מכסים את הסיר ומבשלים על
להבה נמוכה שעה עד שעה ורבע. מדי פעם בודקים שהנוזלים
בסיר לא התאדו. מוסיפים מים לפי הצורך. ב-10 דקות
הבישול האחרונות מסירים את המכסה כדי לאדות את
הנוזלים.
פורשים על צלחת גדולה פיתות דרוזיות או עירקיות
ומפזרים עליהן את התבשיל.
אפשר לפזר גרעיני רימון חמצמצים על התבשיל שיוסיפו
ניגוד, טעם וצבע.


קישורים:
חינאוי
לחם בשר הרצליה אירועים חדש