ביצי שלג

ביצי שלג

תיאור המתכון

קינוח צרפתי מסורתי, באדיבות רלי שולמן ממסעדת אלגונקווין. מעדן מתקתק אהוב במיוחד על הילדים, המצדיק את ההשקעה בהכנתו.

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הביצים
מקציפים את החלבונים עם המלח והסוכר לקצף נוקש.
מביאים את החלב בסיר לסף הרתיחה.
יוצרים מהחלבונים בעזרת שתי כפיות צורת ביצים, ומניחים בזהירות ובעדינות בחלב מבלי שיגעו זו בזו.
מבשלים את ביצי הקצף דקה מכל צד .
מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר מגבת.

הכנת הפטיסייר
מסנננים את החלב בו התבשלו ה''ביצים'' לסיר קטן ומוסיפים את תוכן תרמיל הוניל ומביאים לסף הרתיחה.
בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים והסוכר ומוסיפים לחלב תוך כדי בחישה רצופה.
ברגע שהקרם מסמיך, מכבים את האש וממשיכים לבחוש.
אם נוצרו גושי ביצה מבושלת ברוטב, מסננים אותו.
מקררים ומגישים עם ביצי השלג.


קישורים:
אלגונקווין

תגובות

  1. זה לא פטיסייר... אלי (06/05/2008 23:41:00)
    הרוטב הוא קרם אנזלז...-רוטב וניל