מתכון פילה סלמון על מצע אטריות ברוטב עגבניות
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות השף רונן כהן ממסעדת פסיפיק
מרכיבים
- 4 יחידות פילה סלומון עם עור (כ-200 גרם ליחידה)
- 80 גר' אטריות אורז
- 20 זיתי קלמטה
- צלפים
- 16 עגבניות שרי חצויות
- פסטו בזיליקום
- חבילה בזיליקום טרי
- 20 גרם צנוברים
- שן שום
- ½ כוס שמן זית
- מלח
- פלל לפי הטעם
- מיץ מחצי לימון
- רוטב עגבניות
- 2 כפות שמן זית
- ½ ק''ג עגבניות שרי/ תמר
- ראש שום
- כוס מיץ עגבניות
- חופן אורגנו טרי.
אופן ההכנה
הכנת הרוטב
מאדים עגבניות שרי ושום במשך 2 דקות
מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים בעדינות שעתיים . טוחנים ומסננים את הרוטב במסננת דקה.
הכנת הפסטו
טוחנים היטב לעיסה חלקה את כל החומרים מלבד השמן במעבד מזון.
בזמן שמעבד המזון פועל מוסיפים את השמן לעיסת הפסטו בזילוף איטי עד מתקבל קרם ירוק וחלק.
הכנת המנה
מחממים תנור ל-180 מעלות
מבשלים את אטריות האורז במים רותחים חמש דקות.
בזמן בישול האטריות מטגנים את הפילה על המחבת חמה בתחילה שתי דקות עם העור למטה והופכים למשך שתי דקות נוספות. שומרים את הדג בתנור המחומם.
מסננים את האטריות ומקפיצים במחבת טפלון עם 2 כפות פסטו זיתי הקלמטה, הצלפים והעגבניות החצויות.
מניחים במרכז הצלחת איטריות מוקפצות, מעליהן מניחים את הדג יוצקים מסביב מרוטב העגבניות . ומגישים.
תגובות
-
סלומון????
מזועזעת
(09/06/2005 20:20:00)
האם יתכן שמי שעוסק באוכל יפגין בורות כזאת באשר לשם הדג (נכון - סלומון הוא שם נפוץ במחוזותינו, אבל לא לדגים)
להשכלתך - שם הדג הוא סלמון!!!