כבד ביין
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לכבד ביין ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 50 גרם חמאה
- מעט שמן לטיגון
- 20 בצלצלי שלוט קופים וחתוכים לרבעים או שמיניות
- 500 גר כבדים שטופים ומיבשים
- 2 גבעולי טימין טרי
- יין מרסלה או פורט או יין אדום מתוק אחר
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את השמן.
מטגנים קלות את הבצלים בחמאה, עד שיתרככו ומניחים מעליהם את הכבדים ואת שני גבעולי הטימין.
מטגנים את הכבדים על אש גבוהה, 2-3 דקות מכל צד כך שיהיו וורודים אדמדמים מבפנים. מפלפלים וממליחים.
יוצקים מעל לכבדים את היין ומרתיחים, שלוש ארבע דקות דקות.
מגישים עם פירה.