Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > פלונדר, בצק שמרים מקופל

פלונדר, בצק שמרים מקופל

פלונדר, בצק שמרים מקופל

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפלונדר, בצק שמרים מקופל ברמת מיומנות קשה - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק הבסיסי
בקערת המערבל מניחים נוזלים ביצים ושמרים ומערבלים ליצירת מסה אחידה. מוסיפים שומן וסוכר וממשיכים לעבד. מוסיפים קמח בהדרגה עד ליצירת בצק רך ואחיד. כשמוסיפים את מנת הקמח האחרונה זורים גם את המלח ולשים בעזרת מלוש המיקסר במהירות נמוכה כ-12 דקות.
מניחים לבצק לנוח 20 דקות בטמפרטורת בחדר. בקיץ כדאי לעבוד בחדר ממוזג כדי שהחמאה לא תימס.
בזמן המנוחה מכינים את החמאה לכריכה:
אופן הכנת בצק החמאה
לשים בידיים את הקמח אל החמאה. מעצבים את בצק החמאה לריבוע שטוח במידות 15X15 ס"מ בערך
לאחר 30 דקות מנוחה הבצק הבסיסי מוכן לעבודה. משטחים את הבצק הרך על משטח לא מקומח בעזרת כפות הידיים לריבוע במידות 50X50 ס"מ. מניחים את ריבוע בצק החמאה במרכז הבצק הבסיסי, ומקפלים את הבצק הבסיסי מעל בצק החמאה.
דמיינו שריבוע הבצק שפניכם מחולק לשלוש רצועות אורך ושלוש רצועות רוחב (כמו במשחק תשע בריבוע) בריבוע המרכזי מונח בצק החמאה. בקיפול הראשון מקפלים את הרצועה הימנית מעל הרצועה האמצעית, בקיפול השני את הרצועה השמאלית מעל האמצעית בקיפול השלישי את הרצועה העליונה מעל האמצעית ובקיפול הרביעי את הרצועה התחתונה אל האמצעית. מתקבלת חבילה עבה של בצק.
שוב הבצק נשלח למנוחה של שלושים דקות בטמפרטורת החדר. (זמן מתאים להכנת המילויים)
הקיפולים של הבצק הבסיסי
קיפול 1:בגמר המנוחה משטחים את הבצק למלבן במידות 60X30 ס"מ ומקפלים קיפול 4. מניחים למנוחה של 30 דקות בטמפרטורת החדר
קיפול 2: לאחר המנוחה יוצרים מהבצק שוב מלבן במידות 60X30 ס"מ ומקפלים קיפול 3. מניחים למנוחה של 30 דקות בטמפרטורת החדר.
בגמר המנוחה חוזרים שוב על קיפול 1
מעבירים את הבצק המקופל למקרר למשך הלילה.
למחרת פורסים את הבצק לפרוסות של 500 גר' כל אחת. כל פרוסה תשמש ליצירת עוגה אחת עגולה בקוטר 20 ס"מ, או עוגת מאורכת בתבנית

תגובות

  1. ככה לא עושים בצק פלונדר יניב (10/08/2011 19:43:00)
    א. יש לך טעות בכמות של החמאה
    ב. סוג הבצק הזה חייב לנוח במקרר לפחות 5-6 שעות אים אתה ממש אבל ממש לחוץ
    ג.24 שעות במקרר יעשו לורק טוב
    ד. עדיף לעבוד כל הזמן בחדר מקורר בזה אתם צודקים