פונדו גבינה
- מתאים ל: 8-10 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: למקצוענים
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לפונדו גבינה ברמת מיומנות למקצוענים - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 1 שן שום שלמה
- 1 בקבוק יין לבן יבש
- 1 ק''ג גבינה קשה מסוג ''אמנטל'' או ''גרוייד'', או טל העמק חתוכות לקוביות קטנות או מגורדות
- כף גדושה עמילן תירס
- ¼ כוס חלב
- 2 כפות ליקר דובדבנים או ברנדי
- מעט גרידת אגוז מוסקט
- קורט פלפל לבן
- לחם לבן עדיף מיום אתמול חתוך לקוביות בגודל 2x2 משתדלים שלכל חתיכה יהיה צמוד קרום קשה של הלחם
אופן ההכנה
משפשפים דפנות סיר פונדו בשן השום, יוצקים לסיר את היין ומחממים עד שהוא מתחיל לבעבע.
מוסיפים לסיר חופן מהגבינה ובוחשים עד שהיא נמסה כך מוסיפים בשלבים את כולה.
מערבבים את עמילן התירס עם החלב והליקר או הברנדי ומוסיפים לסיר. מבשלים על להבה נמוכה עד שהתערובת מתחילה לבעבע בבועות כבדות. מתבלים באגוז מוסקט ופלפל לבן ומעבירים למתקן החימום.
מגישים עם קוביות הלחם.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר