טום יאם
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת מיומנות: למקצוענים
תיאור המתכון
את החומרים המיוחדים ניתן להשיג בחנויות המתמחות במוצרים מן המזרח הרחוק
מרכיבים
- ליטר וחצי מרק בשר או עוף טרי או מקובית מרק
- 2-3 כפות רוטב דגים
- 350 גרם שרימפס וקלמרי
- 250 גרם פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
- עגבניה גדולה קצוצה מרחיקים גרעינים
- 5 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות
- חופן עלי כוסברא
- 20 עלי בזיליקום שלמים
- 2-3 גבעולי למון גראס שבורים בפטיש שניצלים
- 2-3 כפית מיץ לימון או ליים אם יש
- 3-4 פיסות גלנגל מיובש
- 10 פרוסות דקות של ג'ינג'ר טרי קלוף
- 5 פלפלוני צ'ילי חריפים
- 3-4 עלי קפיר ליים מיובשים
אופן ההכנה
מרתיחים את המרק , ומתבלים ברוטב דגים. מוסיפים את פירות הים, ומבשלים על אש גבוהה –4-3 דקות, עד שהם מוכנים.
מוסיפים את יתר החומרים למרק, ומבשלים דקה נוספת לא יותר. זה הזמן לתקן טעמים להוסיף חריפות, חמיצות או מליחות. מגישים בקערה עמוקה עם אורז.