מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

אלבודיגז

אלבודיגז

תיאור המתכון


תבשיל חצילים וקציצות בשר. למרות הטעם המטוגן כמות השמן למנה ממש לא מעיבה על שמירת המשקל. תוכלו לבחור להכין את הקציצות הקבב בבית מבשר דל שומן, ובכך לחסוך עוד קלוריות.



מרכיבים

אופן ההכנה

יוצקים שמן לסיר רחב שוליים ומטגנים את הבצל, על להבה נמוכה עד בינונית במשך לפחות חצי שעה, עד שהבצל יזהיב מאוד אך לא ישרף.
מוציאים בעזרת כף את בשר החצילים הרך וקוצצים בעזרת סכין.
מוסיפים את החצילים הקצוצים לבצל המטוגן.
מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון, וממשיכים לבשל כעשר דקות נוספות על אש נמוכה.
מוסיפים את הקבב הלא מבושל כך שהם יהיו מכוסים לחלוטין בתערובת החצילים והבצל, ולהשאיר על להבה נמוכה כשעה נוספת.
מידי פעם, בעזרת כף עץ, לערבב קלות את התבשיל מבלי לפגוע בקבב, פשוט להעביר משיכות קלות של כף העץ על תחתית הסיר.
כעשר דקות ליפני ההגשה להוסיף את הפטרוזיליה, בשלב הזה העירבוב יהיה קל יותר כיוון שהקבב כבר התבשל וישמור על צורתו.
יש הגורסים שאלבונדיגז יותר טוב למחרת היום כיוון שכל הטעמים התחברו – אבל קשה לי להאמין שיישאר משהו למחר!!!!!

הערה: אין צורך להוסיף נוזלים, הקבב ישחרר מספיק במהלך הבישול, אם משתמשים בבשר כמעט ללא שומן ניתן להוסיף כחצי כוס מים.